Carnaval outfits terug in de tijd: van de Jaren 50 tot 80

04-01-2024

Carnaval outfits terug in de tijd: van de Jaren 50 tot 80

Als je op zoek bent naar inspiratie voor je carnavalsoutfit, waarom dan niet teruggaan in de tijd en je kleden in de stijl van de jaren 50 tot 80? Deze decennia zaten vol met iconische modefiguren. Op onze site zijn tal van mogelijkheden te vinden om jezelf te transformeren in een retro-ster voor Carnaval.

Jaren 50 – Rock’n Roll carnavalskleding

De jaren 50 waren teen tijd van Rock ’n Roll, swingende jurkjes en vetkuiven. Enkele ideeën voor jaren 50 carnavalsoutfits zijn de Elvis geïnspireerde looks met leren jas, wit T-shirt en een vetkuif. Vergeet niet een gitaar bij je te dragen! Of ga voor de Poodle rok en Greaser: kleed je als een van de personages van Grease met poodle rokken en leren jasjes met jeans. Ook niet te vergeten is Marilyn Monroe. Met een witte jurk, blonde pruik en de welbekende beautyspot op je wang kleed jij je als een iconisch jaren 50 beroemdheid.

Jaren 60 – Flower power hippie kleding

De jaren 60 waren de jaren van flower power en hippie chic. Ga voor de makkelijke hippie outfit met een preace and love-look waarbij kleurrijke tie-dye shirts horen, flared broeken en bloemenkransen. Dit is een jaren 60 outfit die letterlijk nooit uit de mode raakt. Peace!

Jaren 70 – Disco outfits voor op de dansvloer

Wil je liever voor iets stoerders gaan? Dan mag je de jaren 70 outfits niet over slaan. Variërend van de disco-look tot punkrock. Schitter op de dansvloer met een glanzende discojurk, hoge laarzen en veel glitter make up als disco diva. Of vorm met je groep vrienden de legendarische Zweedse popgroep Abba, met kleurrijke jumpsuits en plateau laarzen. Maar ook als Punk Rocker kies je voor een stoere look met leren jasjes, studs, scheuren in je kleding en opvallende make-up. De looks uit de jaren 70 zijn voor ieder wat wils!

Jaren 80 – Neon foute kleding

Tot slot de jaren 80 outfits, de jaren van Neon en Retro Pop. Kenmerkend zijn de felle kleuren en oversized kleding. Denk aan de iconische figuren Madonna met haar tule rok en lange witte handschoenen, of Michael Jackson, the King of Pop. Of ga los met een neon aerobics-outfit bestaande uit beenwarmers, strakke bodysuit en een zweetband om je hoofd tijdens carnaval.

Wat je keuze ook gaat zijn, vergeet de details als accessoires, pruiken en make-up niet om je carnavalsoutfit echt tot leven te brengen! Carnaval is de perfecte gelegenheid om terug te gaan in de tijd en je te verkleden in de stijl van een van deze iconische decennia. Ga op onderzoek uit op onze site en maak je klaar om te feesten als nooit tevoren. Let’s go retro!