Zo vier je een mexicaans feestje

24-08-2022

Zo vier je een mexicaans feestje

Een standaard kring verjaardag met blokjes kaas en een glaasje fris? Dat is maar saai! Ben je op zoek naar een thema voor je verjaardag dat feestelijk, gemakkelijk en gezellig is? Dan stel ik je voor aan het thema Mexicaans! Vrolijke kleuren, lekker eten en sfeervolle decoratie zijn alle ingrediënten voor een geslaagd feestje!

Met onze tips is het heel eenvoudig om een Mexicaans themafeest te organiseren met Mexicaanse versiering en feestartikelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Mexicaans eten, poncho’s en sombrero’s, decoratie en natuurlijk vrolijke muziek.

Mexicaanse poncho’s en sombrero’s

Nodig je gasten voor je feestje uit en laat hen voor de tijd weten dat je een Mexicaans themafeest gaat organiseren. Moedig hen aan om in thema feestkleding te komen zodat iedereen in de juiste sfeer het feestje kan vieren. Bij een Mexicaans themafeestje kun je bijvoorbeeld een mariachi kostuum, kleurrijke poncho’s en grote sombrero’s dragen. Zorg voor een grote Mexicaanse snor en deze señor of señorita is klaar om een fiesta te vieren!

Taco buffet party

Eten is een van de belangrijkste hoofdonderdelen van een Mexicaans feestje. Met een goedgevulde taco buffet party maak jij iedereen blij. Hiermee kun jij heel eenvoudig iedereen voorzien van lekker eten. De (vlees) vullingen kun je voor het feestje al maken. Zet alle ingrediënten klaar in kleurrijke kommen, borden en schalen en laat de gasten zelf hun taco samenstellen. Caramba, dat is lekker!

Mexicaanse versiering voor je verjaardag

Mexicaanse versiering staat bekend om felle kleuren en vrolijkheid. Zet een paar opblaasbare cactussen in je feestelijke kamer en hang Mexicaanse slingers op. Vergeet daarnaast een kleurrijke pinata niet, een van de belangrijkste onderdelen van een Mexicaanse verjaardag. Met bijpassende kleurrijke bekers, servetten en bordjes zorg je ervoor dat alles een Mexicaanse sfeer ademt.

Mexico, Mexicooohoo

Tot slot hoort feestelijke muziek natuurlijk bij een geslaagd themafeest. Zorg dat de afspeellijst vol staat met mariachi muziek en reggaeton. Maar ook met de bekende Nederlandse meezinger Mexico van de zangeres zonder naam zal het uitstekend doen. Smeer de kelen met goede tequila, set een sombrero op en maak er een onvergetelijk feest van!