Gay pride 2022: Scoor nu jouw gay pride outfit!

11-07-2022

Gay pride 2022 outfits

Ben jij al klaar voor gay pride Amsterdam? Van 30 juli tot en met 7 augustus 2022 kleuren de straten van onze hoofdstad weer in alle kleuren van de regenboog met gay pride versiering. Tijdens Pride Amsterdam mag je vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van iedereen. Absoluut hoogtepunt van het pride festival is de canal parade op zaterdag 6 augustus 2022. In de volksmond is deze canal parade ook wel bekend als de gay pride. Een stoet van maar liefst 80 boten en honderdduizenden enthousiaste en kleurrijk uitgedoste bezoekers in hun mooiste gay pride outfits.

Regenboog kleding = gay pride

Een goede gay pride outfit bestaat natuurlijk uit de kleuren van de regenboog. Zoek de mooiste regenboog feestartikelen bij elkaar. Denk bijvoorbeeld aan een prachtig regenboog masker of feestelijke regenboog versieringen. Waarom regenboogkleuren bij de pride horen? Door de regenboogvlag natuurlijk! Alhoewel deze tegenwoordig ook bekend staat als de progress-vlag. Deze heeft vijf nieuwe kleuren in een vorm van een pijl naast de originele regenboogkleuren.

Gay pride festival kleding

Gay pride is eigenlijk een 9-daagse festival met de botenparade als absoluut hoogtepunt. Bij een festival hoort natuurlijke en geweldige festival outfit. Maak je look helemaal compleet met festival glitters, feestelijke tasjes of een festival hoedje. Wij zijn benieuwd of je dit jaar naar de gay pride in Amsterdam gaat. Vier jij feest langs de kant of sta jij op een boot. Stuur je ons een foto van je oogverblindende gay pride outfit? Veel plezier!