Maattabel Suitmeister - Heren

LET OP: Deze maattabel is een algemene maattabel en niet specifiek voor dit product. Het kan daarom zo zijn dat er meer/minder maten in deze maattabel staan dan er van het product te bestellen zijn.

LET OP: Pakken van Suitmeister hebben een slim-fit model en vallen dus niet groot. Bij twijfel tussen twee maten adviseren we je om de grootste van de twee te kiezen.

Maattabel Suitmeister heren pakken

Onze herenpakken zijn beschikbaar in standaard confectiematen variƫrend van EU maten 44 tot en met 62. Toch willen we je vragen om wat tijd te nemen en jezelf op te (laten) meten om er zeker van te zijn dat je straks het juiste maat pak krijgt opgestuurd.

Maat Confectiemaat Borstomvang (1) Tailleomtrek (2) Beenlengte (3)
S 44-46 < 101 cm < 85 cm < 83 cm
M 48-50 < 109 cm < 89 cm < 85 cm
L 52-54 < 117 cm < 95 cm < 87 cm
XL 56-58 < 128 cm < 104 cm < 89 cm
XXL 60-62 < 139 cm < 113 cm < 89 cm

Pakken van Suitmeister hebben een slim-fit model en vallen dus niet groot.
Bij twijfel tussen twee maten adviseren we je om de grootste van de twee te kiezen.

Hoe moet ik meten?

Bekijk alsjeblieft de afbeelding van de dame naast de maattabel hierboven en volg deze eenvoudige stappen:

  1. Borstomvang
    Meet jezelf op met behulp van een meetlint; qua hoogte doe je dit vlak onder de oksels. Houd het meetlint strak en in een horizontale lijn, maar zorg er uiteraard voor dat er niet te veel druk staat op het meetlint.
  2. Tailleomtrek
    Meet jezelf op ter hoogte van je navel en zorg ervoor dat je het meetlint in een horizontale lijn houdt.
  3. Beenlengte
    Om de lengte van je been te bepalen is het belangrijk de binnenkant van je been te meten of te laten meten. Meet vanaf het hoogste punt aan de binnenzijde van je been tot en met het punt waar je hiel de vloer raakt. Wanneer je deze lengte aan het meten bent, houd je benen dan iets uit elkaar en zorg ervoor dat je geen schoenen draagt.

Wanneer je de afmetingen weet, houd deze dan naast de maattabel om er zo achter te komen welke maat de juiste is voor jou. Wanneer de borstmaat in een andere maat pak valt dan de taillemaat, adviseren we je om de maat te kiezen gebaseerd op de maat van de borstomvang. Het is mogelijk om de pantalon te laten uitleggen of innemen (tot maximaal 2 broekmaten groter of kleiner qua taille) door een kleermaker.

Lengte van de pantalons

De pantalons die geleverd worden bij Suitmeister kostuums hebben een iets langere lengte dan pantalons bij standaard confectiematen. Op sneakers en ander casual schoeisel staat dat namelijk beter, bovendien zijn de pantalons eenvoudig een stukje te verlengen of in te korten door jouw lokale naaiatelier of door een oma met naaimachineskills.

De afmetingen en maten in deze tabel zijn slechts een indicatie. Ieder artikel heeft zijn eigen pasvorm, zodoende kunnen de maten per artikel afwijken van deze indicatie. Aan deze maattabel kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.