Zo organiseer je een kinderfeestje

04-11-2022

Zo organiseer je een kinderfeestje

Een kinderfeestje organiseren, hartstikke leuk maar misschien ook wel spannend. Is het je eerste keer of weet je nog niet of je het thuis of ergens anders gaat vieren? En wat kost een verjaardag vieren voor kinderen nou eigenlijk? Allemaal vragen waarop we hopelijk het antwoord gaan geven. Met deze handige tips voor kinderfeestjes zie je niets over het hoofd.

Tip 1: Spaar vooraf voor het feestje en spreek een budget af

Wil je een mooi budget hebben en zelf niets voelen in je portemonnee? Zorg dat je dan niet alleen wat geld gaat sparen voor het cadeau maar ook voor het feestje. Met een klein bedrag per maand kun je al een heel mooi bedrag voor het feest bij elkaar sparen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een themafeestje of het kinderfeestje buiten de deur vieren. Wat dacht je van een My Little pony kinderfeestje of een verjaardag vieren in het zwembad.

Tip 2: Prik ruim van tevoren een datum

Zorg dat je een datum prikt en begin met het maken van de uitnodigingen. Zo weet iedereen wanneer het feestje is en heb jij nog genoeg tijd om het een en ander te regelen. Begin met het plannen van activiteiten en regel de locaties als je dit buiten de deur gaat vieren. Wordt het een themafeestje? Zorg dan voor de juiste thema versieringen en eventueel verkleed kleding voor de kinderen.

Tip 3: Maak een boodschappenlijst en begin met versieren

Vanaf een week voor het feestje kun je beginnen met de eerste fysieke voorbereidingen. Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht inkopen kunt doen. Haal alles alvast in huis, maar nog niet het eten. En begin met het versieren van je huis of locatie. Hang de slingers op en blaas de verjaardag ballonnen op. Zo ben je helemaal goed voorbereid voor de verjaardag.

Tip 4: Zorg voor de laatste voorbereidingen en geniet!

Als je alle stappen hebt doorlopen kan er eigenlijk niets meer misgaan. Heb je de taarten klaar staan? Zijn de feestmutsen ingekocht en is alles versierd? Dan kun jij samen met je kind gaan genieten van een onvergetelijk kinderfeestje! Veel plezier toegewenst.