Tips voor bruiloft decoratie

15-11-2022

Tips voor bruiloft decoratie

Met huwelijk versiering maak jij je bruiloft helemaal af. Het zorgt voor sfeer en geeft net dat beetje extra. Met een beetje creativiteit en hulp van ons creëer je een prachtig effect. Het is met de juiste tips echt heel goed om je budget voor decoratie te verkleinen. Zo kun jij meer geld overhouden voor de perfecte locatie, het eten of je jurk! Wij geven je tips en willen je inspireren zodat jullie bruiloft uniek en sfeervol zal zijn!

Tip 1: Zorg voor een trouwlocatie met sfeer

De locatie van je bruiloft is een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden met het plannen. Ga voor een locatie die bij je past en al heel erg mooi is van zichzelf. Bijvoorbeeld een strand, bos of tuin of bijzonder uitzichtpunt. Je hoeft bij dit soort locaties zelf al minder te versieren.

Tip 2: Less is more

Zorg voor eenheid bij het decoreren en probeer het klein te houden. Strooi bijvoorbeeld feestelijke confetti over de tafels of zet overal kaarsjes neer. Zorg voor een geheel en combineer de kleuren van de confetti met bijvoorbeeld de kaarsjes en bruiloft slingers. Door het simpel te houden zorg je voor een sfeervol geheel.

Tip 3: Bloemen als decoratie gebruiken

Bloemen en boeketten zijn altijd al een groot deel van je budget, maar het versieren van de locatie met bloemen kan ook goedkoper. Ga bijvoorbeeld zelf aan de slag met het plukken van veldboeketten voor op tafel of nep bloemenversiering. Gebruik daarnaast wat er mogelijk is in het seizoen. Tulpen zijn bijvoorbeeld echt seizoen bloemen die duurder zijn buiten het seizoen.

Tip 4: Koop je bruiloft decoratie op tijd!

Wil je zeker weten dat je niet boven je budget gaat? Zorg dan dat je versiering en decoratie op tijd koopt. Lampjes voor kerst kun je bijvoorbeeld ook heel goed in de zomer gebruiken. Hang het op of stop het in een glazen vaas die je op tafel kunt neerzetten. Bruiloft ballonnen kun je bijvoorbeeld heel goed gebruiken door ze te vullen met helium. Zorg dat ze aan het plafond zweven zodat het feestelijk effect geeft.

Heb jij nog meer tips om een bruiloft sfeervol en goedkoop te versieren? Laat het ons weten!