Een themafeest organiseren – Stap voor stap door het proces

05-08-2022

Een themafeest organiseren

Je wilt weer eens een verjaardag of feestje geven, maar wil je het echt bijzonder maken? Organiseer dan eens een themafeestje. Een feest met een thema zorgt voor extra sfeer en gezelligheid. Er zijn ontzettend veel thema’s om uit te kiezen. De makkelijkste ken je waarschijnlijk al, een foute party feest of Hawaii party themafeest. Naast een thema kiezen zijn er nog veel meer zaken waar je rekening mee moet houden. Wij helpen je graag met de organisatie van je onvergetelijke themafeestje, lees snel verder!

Voorbereiden van een themafeest

Een goed begin is het halve werk en dat geldt zeker voor het organiseren van een (thema) feest. Begin bij het kiezen van een datum, maar denk ook na over uitnodigingen, versiering en decoratie en natuurlijk geschikte feestkleding. En wat dacht je van het kiezen van een leuk thema! Doe dit op tijd want in de organisatie zit altijd nog aardig wat tijd.

Bedenk een thema voor je thema feestje

De eerste stap voor het organiseren van een themafeest heb je eigenlijk al gezet. Je hebt eventueel samen met je vrienden besloten een feest te organiseren. Nu is het tijd voor stap 2: het bedenken van een thema. Er zijn zoveel verschillende thema’s om uit te kiezen. Ga je voor originaliteit of voor een thema die altijd populair is. We hebben de leukste thema’s voor je op een rij gezet.

  • Disco kleding themafeest
  • Flower Power 60’s party
  • Piraten themafeest
  • Zomer tuinfeest
  • Tropical party
  • Neon themafeest met blacklight
  • Sjonnie en Anita feest
  • Apres ski thema met foute skipakken
  • Halloween themafeest
  • Black tie chique
  • Hollywood themafeest
  • Landen thema
  • Verkleden op eerste letter van je naam
  • Jungle party
  • Oktoberfest of Tiroler party

Zorg voor een budget voor je feest

Ons advies is om voor de tijd alvast na te denken over je budget voor een feestje. Bespreek dit met jezelf of met diegene waarmee je je feest gaat organiseren. Zo voorkom je dat je voor onverwachte kosten staat en blijft het voor iedereen leuk om je feest te vieren. Je kunt bijvoorbeeld een budget per post maken, bijvoorbeeld een budget voor hapjes, een budget voor thema decoratie en een budget voor drankjes.

Themafeest decoratie en versieringen kopen

En dan is het nu tijd voor het echte werk. Je hebt een thema, budget en waarschijnlijk zijn de uitnodigingen ook al de deur uit. Tijd om de boel te gaan versieren! Leuke thema decoratie kan niet ontbreken. Hiermee kun jij je feestje tot een groot succes maken of breken. Denk bijvoorbeeld aan slingers, ballonnen tot thema bordjes, bekers en bestek. Thema versiering maakt het helemaal af.

Themafeest hapjes en drankjes maken

Je kunt wel een leuk feest organiseren, maar zonder hapjes en drankjes zal iedereen snel naar huis gaan. Organiseer je een Oktoberfeest? Zorg dan voor genoeg pullen bier en natuurlijk curry worst. Door het eten op je feest af te stemmen op het thema zorg je net voor dat beetje extra. Op Pinterest bijvoorbeeld staan genoeg inspiratie recepten en tips.

Themakleding voor je themafeest

Met leuke thema kleding maak je alles net een beetje meer af. Het zou jammer zijn dat je overal aan hebt gedacht, maar iedereen nog wel in een saaie outfit komt. Zorg dat het thema duidelijk vermeld staat op je uitnodiging en laat iedereen zelf voor een leuk kostuum zorgen. Bijvoorbeeld leuke Hawaii kleding voor je tropical party die je gemakkelijk bij ons kunt bestellen. Geef het ook door aan je gasten, zo is het voor iedereen leuk en betaalbaar!

Tot slot wensen we je heel veel plezier en succes met het organiseren van je themafeest. Vaak is de voorbereiding naar de avond of dag net zo leuk als het feestje zelf. Organiseer je het samen met vriend(en)? Vergeet dan ook niet om na de tijd bij elkaar te komen om het feest(je) te evalueren. Onder het genot van een drankje en een hapje samen herinneringen aan het onvergetelijke feestje ophalen.